Aktiviteiten

14 oktober: VFR GA cursus
11 november: Oculus Rift + FSUIPC
22 november: Twin Turbo props
9 december: FMCVFR GA cursus
Locatie: Wijkberaad Leyenburg Den Haag
Dag: zaterdag 14 oktober 2017
Tijd: 10:30 - 16:00 uur

De bijeenkomsten op zaterdag bestaan voornamelijk uit interessante Thema-Hoeken. Thema-Hoeken gaan over alles wat er regelmatig onder de leden leeft, bv. Online vliegen, Boeing 737, GA, Helicoptervliegen etc etc.
Bovendien is er veel ruimte en tijd voor het uitwisselen van ervaringen en een goed gesprek bij een kop koffie.
Het opdoen van nieuwe ideeen, oplossen van je (technische) problemen, het doornemen van de literatuur en nieuwtjes van het bestuur behoren eveneens tot de mogelijkheden.


VFR GA cursus
Deze is een herhaling van de VFR GA cursus die vele jaren geleden ook al eens is gegeven.
Wim zal deze dag de cursus verzorgen, dit natuurlijk door zijn achtergrond en kennis van de kleine luchtvaart, waar daar hebben we het hier over. En kleine luchtvaart betekend dan: vliegen met eenmotorige sportvliegtuigen, zoals een Cessna 172, een Piper Arrow, Katana of een Robin DR400.
Deze cursusdag zal gaan over het geheel met de hand, en zonder verdere hulpmiddelen, op het zicht vliegen van een van deze toestellen. Oftewel: de echte basics van het vliegen, met bijvoorbeeld uitleg over de neusstand van een vliegtuig, invalshoek (angle of attack) en de verschillende snelheden waarmee tijdens de opeenvolgende vliegfases gevlogen moet worden.

Wil je je opgeven voor deze cursus stuur dan een emailtje naar Hans (onze voorzitter) of Wim. Dan komt het helemaal in orde!

Naar boven


Oculus Rift + FSUIPC
Locatie: Wijkberaad Leyenburg Den Haag
Dag: zaterdag 11 november 2017
Tijd: 10:30 - 16:00 uur

Deze zaterdag is er voor de liefhebber een special: Marcel demonstreert zijn virtuele bril de Oculus Rift en met de bijbehorende software op zijn eigen computer zal hij ons een andere wereld inleiden. lijkt mij een spannend gebeuren te worden!

Ook is er deze dag in onze Haagse hangaar nog ruimte voor meerdere activiteiten zoal de bekende thema hoeken die bieden plaats voor het opstellen van eigen apparatuur.

FSUICP i.c.m. LINDA
Eveneens zal er bij voldoende interesse ook uitleg worden gegeven over het hulpprogramma FSUIPC i.c.m. LINDA software pakket, deze stof is wel voor de gevorderde Boeing of Airbus vliegers die over bv een Combo Panel beschikken.

Geinteresseerde deelnemers moeten in de aanloop tijdig op een van onze locaties zich bij mij melden.

Naar boven


Twin Turbo props
Locatie: Wijkcentrum de Groene Loper Voorburg
Dag: woensdag 22 novmeber 2017
Tijd: 19:30 - 22:30 uur

Valt er nog iets nieuws te beleven in Flight Simulator? Jazeker wel, en dat gaan Ad en Wim op woensdag 22 november demonstreren.

Grofweg kun je onze club in 2 soorten vliegers indelen: de grote aluminium buizen piloten en de kleine eenmotorige luchtvaart kistjes. Er is echter nog een compleet andere groep vliegtuigen, de Twin Turbo Props!
Deze kisten vliegen met gemak 220 knopen op een hoogte van ruim 20.000 ft. Je kunt er zo mee van EHRD naar LOWI!
Als je tenminste weet hoe je ze dient te “vliegen”. Een Twin Turbo Prop vraagt veel aandacht, heeft een ander Autopilot systeem (soms wel 10 modes) en Motoren die je voortdurend in de gaten dient te houden en aanpassen aan de luchtdruk en/of hoogte. Motor management is dus key, en ook heel leuk, het maakt je vliegtochtje veel boeiender. Decent planning is nog zo'n uitdaging..........
Als je eenmaal de wereld van de TurboProps binnenvliegt wil je bijna nooit meer iets anders!

Wil je weten hoe je dat allemaal aanpakt en een uitdagende stap in je hobby maken, kom dan naar de lezing.
Neem jezelf, een vlieg vriend en wat schrijfmateriaal mee, de rest verzorgen Wim en Ad.

Naar boven


FMC
Locatie: Wijkberaad Leyenburg Den Haag
Dag: zaterdag 9 december 2017
Tijd: 10:30 - 16:00 uur


FMC
Deze zaterdag kort na het vertrek van Sint en Piet, gaan wij ons verdiepen in de FMC van bv een Boeing, echt andere koek dan zo`n taaie pepernoot.
Onze Marty zal hier het een en ander ons gaan toelichten, dit wordt dus smullen voor de aankomende maar ook de reeds gevorderde IFR vlieger.

Voor diegene die dit te zware kost vinden of zich liever met General Aviation (GA) vliegen bezig houden, zijn er ook dit keer de themahoeken waar wellicht door de leden wordt gevlogen met hun eigen materiaal, heel onderhoudend om te bekijken.

Heb je wellicht problemen met hard of software, als het mee zit zijn er deskundige die de helpende hand kunnen bieden.

De bar gaat om 10:30 uur open en aan de koffie wordt dan gewerkt.

Naar boven