Aktiviteiten

27 januari Simbrief dispatch programma
10 februari Online InloopavondSimbrief dispatch programma
Online
Dag: woensdag 27 januari 2021
Tijd: 20:00 - 22:00 uur


Een aantal jaren geleden is er een presentatie gegeven over het dispatch programma "Simbrief".

In de flightsimulator wereld is dit inmiddels de standaard geworden voor flight planning en brandstof berekening.
Ook hebben er een aantal uitbreidingen op dit programma plaatsgevonden.
Voor ons reden om vanavond hier weer eens aandacht aan te besteden.
Met name het aanpassen van het standaard profiel aan jouw vliegtuig en het invoeren van de gegevens in het flight management systeem voor de B737 en A321 zal worden behandeld.

Hoewel we hierbij uitgaan van deze vliegtuigen in X-Plane is het ook van toepassing op deze types in andere simulatoren.

Naar boven


Online Inloopavond
Online
Dag: woensdag 10 februari 2021
Tijd: 20:00 - 22:00 uur

Jammer genoeg zijn er nog geen fysieke bijeenkomsten mogelijk maar geen nood, tot nader order zijn er op de tweede en de vierde woensdagavond virtuele bijeenkomsten. Daarbij is er op de tweede woensdagavond een virtuele inloop en op de vierde woensdagavond willen we proberen om een specifiek onderwerp te behandelen.

Vanavond is wederom de tweede woensdagavond van de maand, een goede gelegenheid om weer gezellig aan de digitale bar bij te praten.
Dat kan net als in onze hangaar in de Hoogkarspelstraat over allerlei onderwerpen gaan.
Natuurlijk is er weer de mogelijkheid om flightsim gerelateerde problemen met elkaar te bespreken. Dat kan in het algemeen maar als het heel specifiek is kan dat ook in één van de virtuele kamertjes (“Rooms”).
Hiervoor maken we weer gebruik van de software van Zoom. In zo’n aparte kamer ofwel Room kunnen 2 of meer mensen apart van de rest discussiëren over een onderwerp of probleem dat hen bezig houdt. Ook kunnen er in deze aparte “kamer” onderling beelden uitgewisseld worden d.m.v. het delen van het scherm of de toepassing (in ons geval natuurlijk flightsimulator) van een van de deelnemers.

Inloggen kan via de link die je nog krijgt toegezonden. Dit inloggen kan vanaf je PC, tablet of smartphone. Een apparaat met een microfoon is voldoende maar met een camera maakt het nog iets leuker.

Heb je nog vragen over deze virtuele bijeenkomst laat het dan weten.

Naar boven